USPEŠNA SARADNJA DVE ZEMLJE - POTPISAN ZAVRŠNI PROTOKOL

Povodom potpisivanja Završnog protokola o završetku realizacije druge donacije Česke vlade, 25.11.2009. g. Grad Loznicu i Loznica-gas posetila je Ambasadorka Česke republike u Beogradu, Njena ekselencija g-đa Hana Hubačkova.

Svečanom potpisivanju, pored domaćina, Gradonačelnika Loznice g-dina Vidoja Petrovića i Njene ekselencije, prisustovali su i komercijalni savetnik ambasade g-din Svatopluk Čeh, zamenik gradonačelnika g-din Petar Ekmeščić, predsednik Skupštine grada g-din Jovica Todorović, narodni poslanik g-đa Miroslava Pejica, predstavnik JP Srbijagas g-din Rajko Simin i predstavnik Ministarstva rudarstva i energetike RS g-din Svetislav Zakić, dok su protokol potpisali predstavnik MSA, a.s, CR g-din Rene Sigut i direktor Loznica-gas doo Miroljub Tešmanović.

Tom prilikom predstavnik ministarstva je svečano uručio i tri licence koje je Loznica-gas dobila od Agencije za energetiku RS. Gost i domaćin su održali i konferenciju za štampu.

Ambasadorka je sa saradnicima posetila preduzeće Loznica-gas i obišla infrastrukturne radove na centralnom gradskom trgu, kao i OŠ Kadinjača u Lozničkom polju koja je uz pomoc Grada Loznica i Ambasade Česke gasifikovana. Tom prilikom je sa direktorkom škole g-dom Nadom Ostojić otkrila prigodnu spomen ploču.

U umetničkom delu protokola Njenoj ekselenciji se predstavio Dečiji crkveni hor Sveti Sava pod upravom profesora Dragana Dedovića.